Tips & tricks
aan de slag met je feestmenu
Voorgerechten:
- De koude voorgerechten (garnaalcocktail of trio van paté) zijn reeds volledig voor u afgewerkt. Het enige dat u nog moet doen is de folie verwijderen; daarna kunnen deze zo op tafel gezet worden. lekker & gemakkelijk!
- De carpaccio van rund is al netjes op een bord gedresseerd. U hoeft deze enkel nog af te werken met olijfolie, parmezaanschilfers en rucola. Het is ook altijd leuk om de pepermolen op tafel te zetten, zo kunnen de gasten à la minute nog een beetje bijkruiden.
- Voor de kaas- en garnaalkroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 180°C. Bak de kroketten goudbruin in 5 à 6 minuten. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.
Soepen:
Alle soepen verwarmt u bij voorkeur in een kookpot op het vuur.
Vergeet niet regelmatig te roeren, om aanbranden te voorkomen.
Hoofdgerechten
- Het vlees (kalkoen van de chef, varkenshaasje in champignonsaus, hertenfilet in portosaus) is geserveerd in bakjes die zowel geschikt zijn voor de microgolf als voor de (warmelucht)oven.
Opwarmen in de (warmelucht)oven: (bij voorkeur)
Verwijder het deksel vervang dit door aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 180°C. Plaats de schotels een 35 à 40 minuten in de warme oven.
Opwarmen in de microgolf:
Verwijder het deksel en vervang dit door een geschikte folie.
Verwarm gedurende een negen à tien minuten op 750 watt. Plaats niet meer dan één schotel tegelijkertijd in de microgolf. - Vol-au-vent, wildstoofpotje, … is gewoon in plastieken bakjes uitgeschept. Deze zijn niet geschikt voor de oven! U dien deze eerst in een eigen ovenschaal of kookpot over te scheppen.
- Voor de waaier van seizoensgroenten en de mix van appeltjes en peertjes volgt u dezelfde werkwijze dan voor het vlees (zie puntje 1)
- Aardappelpuree en aardappelgratin mogen mee in de oven, met het vlees en de groenten. U dient deze niet af te dekken.
- Voor de kroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 170°C. Bak de kroketten goudbruin. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.