Tips & tricks

aan de slag met je feestmenu

Voorgerechten:

NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
Ravioli gevuld met een trio van wild - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/19,50 € / persoon
Garnaalkroket 48% garnalen) van de Ambachterie - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/14,60 € / stuk
Oud-Brugge kaaskroket (van de Ambachterie) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/12,50 € / stuk
Garnaalcocktail - enkel verkrijgbaar vanaf 20/12 tot en met 19/110,25€ / stuk
Rundscarpaccio (als voorgerecht)10,25€ / stuk
Tongrolletjes in hollandaisesaus - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/18,95 € / persoon

Bereidingstips:

  1. De garnaalcocktail is reeds volledig voor u afgewerkt. Het enige dat u nog moet doen is de folie verwijderen; daarna kunnen deze zo op tafel gezet worden. lekker & gemakkelijk!
  2.  De carpaccio van rund is al netjes op een bord gedresseerd. U hoeft deze enkel nog af te werken met olijfolie, parmezaanschilfers en rucola. Het is ook altijd leuk om de pepermolen op tafel te zetten, zo kunnen de gasten à la minute nog een beetje bijkruiden.
  3. Voor de kaas- en garnaalkroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 180°C. Bak de kroketten goudbruin in 5 à 6 minuten. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.
  4. De beide warme voorgerechten (ravioli & tongrolletjes) worden geserveerd op kleine vuurvaste schoteltjes. U plaatst deze bij voorkeur (zonder afdekfolie) gedurende een 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

Soepen:

NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
tomatenroomsoep met balletjes (per liter)5,10 € / liter
tomatengroentesoep met balletjes (per liter)5,10 € / liter
kippengroentesoep (per liter)5,10 € / liter
pompoensoep met balletjes5,10 € / liter
aspergeroomsoep (per liter)5,10 € / liter
parelhoencrèmesoep (per liter) - enkel verkrijgbaar vanaf 20/12 tot en met 19/16,10 € / liter

Bereidingstips:

Alle soepen verwarmt u bij voorkeur in een kookpot op het vuur.
Vergeet niet regelmatig te roeren, om aanbranden te voorkomen.

Hoofdgerechten:

VIS:
NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
vispannetje van de chef (per stuk)16,25 € / stuk
Trio uit de zee (per stuk) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/119,25 € / stuk

VLEES
NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
varkenshaasje in champignonroomsaus (per 50g)€ 26,90 / kg
bereid wildstoofpotje (per persoon)11,40 € per persoon (ongeveer 350g)
hertenfilet in grand-veneursaus (per persoon) - enkel verkrijgbaar vanaf 20/12 tot en met 19/114,95 € / persoon (350 gram pp)

VEGGIE
NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
vol-au-veggie (per persoon)6,75 € per persoon (ongeveer 350g)

BIJGERECHTEN
NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
aardappelpuree (per halve kg)€ 5,70 per bakje
aardappelgratin (per halve kg)6,35 per stuk
verse kroketten (per 10)3,50 € / 10 stuks
waaier van seizoensgroenten (geschikt voor 2 personen) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/19,95€ / bakje
Mix van appeltjes, peertjes en veenbessen (geschikt voor 2 personen) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/19,10 € / bakje
Preipuree (per halve kg)€ 6,35 per bakje

 

Bereidingstips:

  1. De vispannetjes plaatst u zonder afdekfolie, in een voorverwarmde oven van 180°C, en dit gedurende ongerveer 30 minuten.
  2. Het vlees (kalkoen van de chef, varkenshaasje in champignonsaus, hertenfilet in grandveneursaus) is geserveerd in bakjes die zowel geschikt zijn voor de microgolf als voor de (warmelucht)oven.
    Opwarmen in de (warmelucht)oven: (bij voorkeur)
    Verwijder het deksel vervang dit door aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 180°C. Plaats de schotels een 35 à 40 minuten in de warme oven.
    Opwarmen in de microgolf:
    Verwijder het deksel en vervang dit door een geschikte folie.
    Verwarm gedurende een negen à tien minuten op 750 watt. Plaats niet meer dan één schotel tegelijkertijd in de microgolf.
  3. Vol-au-vent, wildstoofpotje, … is gewoon in plastieken bakjes uitgeschept. Deze zijn niet geschikt voor de oven! U dien deze eerst in een eigen ovenschaal of kookpot over te scheppen.
  4. Voor de waaier van seizoensgroenten en de mix van appeltjes en peertjes volgt u dezelfde werkwijze dan voor het vlees (zie puntje 1)
  5. Aardappelpuree en aardappelgratin mogen mee in de oven, met het vlees en de groenten. U dient deze niet af te dekken.
  6. Voor de kroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 170°C. Bak de kroketten goudbruin. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.

BELANGRIJK: mocht u uw oven volledig vullen en u merkt dat de temperatuur sterk terugvalt, dan moet u minstens 5min optellen bij de opgegeven tijden! 

Desserten:

NaamPrijsHOEVEELHEIDKoop
"Moulin Rouge" - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot 19/17,75 € / stuk
Mascarponemousse met karamel en framboos - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/15,75 € / stuk
Duo van chocomousse - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/14,95 € / stuk

Bereidingstips:

De desserten zijn reeds volledig afgewerkt. Enkel koel te bewaren tot je ze wil opeten. Hier heb je geen extra werk meer aan.

SPARE-RIB BOX

Heb je onze sappige spare-ribs al geproefd? ...

Wildseizoen

Herfst: het seizoen voor smaakvolle stoofpotjes en heerlijk wild. ...

Hamburgerparty

Met onze hamburgerparty zit je gegarandeerd goed voor een relaxte sfeer. ...

Gevulde kalkoen, ook op jouw kersttafel

Droom je al jaren van een kalkoen op jouw kersttafel? Wij maken je droom waar! ...

Aan de slag met je feestmenu

Lees hier aandachtig hoe je onze feestgerechten het beste kan opwarmen ...

Gezellig tafelen

Waar je ook voor kiest, van 1 ding ben je verzekerd! Wij verwennen jullie met lekker, kwaliteitsvlees van bij ons. ...

Pizzaparty

Onze pizzaparty een gekend concept! Stel je eigen pizza samen, bak hem aan tafel krokant. Dat wordt lekker smullen! ...

Borrelplank

Hou je van ongedwongen mensen ontvangen? Een knabbeltje, een drankje en gezelligheid, ... is dat waar jij naar op zoek ...