Tips & tricks

aan de slag met je feestmenu

Voorgerechten:

  1. De koude voorgerechten (garnaalcocktail of trio van paté) zijn reeds volledig voor u afgewerkt. Het enige dat u nog moet doen is de folie verwijderen; daarna kunnen deze zo op tafel gezet worden. lekker & gemakkelijk!
  2.  De carpaccio van rund is al netjes op een bord gedresseerd. U hoeft deze enkel nog af te werken met olijfolie, parmezaanschilfers en rucola. Het is ook altijd leuk om de pepermolen op tafel te zetten, zo kunnen de gasten à la minute nog een beetje bijkruiden.
  3. Voor de kaas- en garnaalkroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 180°C. Bak de kroketten goudbruin in 5 à 6 minuten. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.

Soepen:

Alle soepen verwarmt u bij voorkeur in een kookpot op het vuur.
Vergeet niet regelmatig te roeren, om aanbranden te voorkomen.

Hoofdgerechten

  1. Het vlees (kalkoen van de chef, varkenshaasje in champignonsaus, hertenfilet in portosaus) is geserveerd in bakjes die zowel geschikt zijn voor de microgolf als voor de (warmelucht)oven.
    Opwarmen in de (warmelucht)oven: (bij voorkeur)
    Verwijder het deksel vervang dit door aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 180°C. Plaats de schotels een 35 à 40 minuten in de warme oven.
    Opwarmen in de microgolf:
    Verwijder het deksel en vervang dit door een geschikte folie.
    Verwarm gedurende een negen à tien minuten op 750 watt. Plaats niet meer dan één schotel tegelijkertijd in de microgolf.
  2. Vol-au-vent, wildstoofpotje, … is gewoon in plastieken bakjes uitgeschept. Deze zijn niet geschikt voor de oven! U dien deze eerst in een eigen ovenschaal of kookpot over te scheppen.
  3. Voor de waaier van seizoensgroenten en de mix van appeltjes en peertjes volgt u dezelfde werkwijze dan voor het vlees (zie puntje 1)
  4. Aardappelpuree en aardappelgratin mogen mee in de oven, met het vlees en de groenten. U dient deze niet af te dekken.
  5. Voor de kroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 170°C. Bak de kroketten goudbruin. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.

BELANGRIJK: mocht u uw oven volledig vullen en u merkt dat de temperatuur sterk terugvalt, dan moet u minstens 5min optellen bij de opgegeven tijden! 

Hamburgerparty

Met onze hamburgerparty zit je gegarandeerd goed voor een relaxte sfeer. ...

Foodsharingbuffet

Waarom zou je kiezen, als je ook kan delen? Wij dompelen jullie onder in Zuiderse smaken. ...

Bruschettabox: LEKKER en veelzijdig

Kan je moeilijk kiezen? Dan is de bruschettabox echt op jouw lijf geschreven. ...

Onze tips voor een perfect aperitief

Ben je niet zeker hoe je je aperitiefhapjes het beste opwarmt? Wij helpen je graag verder ... ...

Kaasschotels als dessert!

Twijfel je over een zoet dessert of kaas? Of neem je ze allebei? Zo pak je het aan! ...

Ontdek onze pakketten.

Tover je graag in 1-2-3 een lekkere maaltijd op tafel? Klik dan hier voor onze tips. ...

Aan de slag met je feestmenu

Lees hier aandachtig hoe je onze feestgerechten het beste kan opwarmen ...

Gezellig tafelen

Waar je ook voor kiest, van 1 ding ben je verzekerd! Wij verwennen jullie met lekker, kwaliteitsvlees van bij ons. ...

Kaasschotels; onze specialiteit!

Met onze kaasschotel scoor je gegarandeerd. Ontdek onze tips en info. ...

Pizzaparty

Onze pizzaparty een gekend concept! Stel je eigen pizza samen, bak hem aan tafel krokant. Dat wordt lekker smullen! ...

Borrelplank

Hou je van ongedwongen mensen ontvangen? Een knabbeltje, een drankje en gezelligheid, ... is dat waar jij naar op zoek ...