Tips & tricks
aan de slag met je feestmenu
Voorgerechten:
Bereidingstips:
- De garnaalcocktail is reeds volledig voor u afgewerkt. Het enige dat u nog moet doen is de folie verwijderen; daarna kunnen deze zo op tafel gezet worden. lekker & gemakkelijk!
- De carpaccio van rund is al netjes op een bord gedresseerd. U hoeft deze enkel nog af te werken met olijfolie, parmezaanschilfers en rucola. Het is ook altijd leuk om de pepermolen op tafel te zetten, zo kunnen de gasten à la minute nog een beetje bijkruiden.
- Voor de kaas- en garnaalkroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 180°C. Bak de kroketten goudbruin in 5 à 6 minuten. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.
- De beide warme voorgerechten (ravioli & tongrolletjes) worden geserveerd op kleine vuurvaste schoteltjes. U plaatst deze bij voorkeur (zonder afdekfolie) gedurende een 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
Soepen:
Naam | Prijs | HOEVEELHEID | Koop |
---|---|---|---|
tomatenroomsoep met balletjes (per liter) | 5,10 € / liter | ||
tomatengroentesoep met balletjes (per liter) | 5,10 € / liter | ||
kippengroentesoep (per liter) | 5,10 € / liter | ||
pompoensoep met balletjes | 5,10 € / liter | ||
aspergeroomsoep (per liter) | 5,10 € / liter | ||
parelhoencrèmesoep (per liter) - enkel verkrijgbaar vanaf 20/12 tot en met 19/1 | 6,10 € / liter |
Bereidingstips:
Alle soepen verwarmt u bij voorkeur in een kookpot op het vuur.
Vergeet niet regelmatig te roeren, om aanbranden te voorkomen.
Hoofdgerechten:
VIS:
Naam | Prijs | HOEVEELHEID | Koop |
---|---|---|---|
vispannetje van de chef (per stuk) | 16,25 € / stuk | ||
Trio uit de zee (per stuk) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/1 | 19,25 € / stuk |
VLEES
Naam | Prijs | HOEVEELHEID | Koop |
---|---|---|---|
varkenshaasje in champignonroomsaus (per 50g) | € 26,90 / kg | ||
bereid wildstoofpotje (per persoon) | 11,40 € per persoon (ongeveer 350g) | ||
hertenfilet in grand-veneursaus (per persoon) - enkel verkrijgbaar vanaf 20/12 tot en met 19/1 | 14,95 € / persoon (350 gram pp) |
VEGGIE
Naam | Prijs | HOEVEELHEID | Koop |
---|---|---|---|
vol-au-veggie (per persoon) | 6,75 € per persoon (ongeveer 350g) |
BIJGERECHTEN
Naam | Prijs | HOEVEELHEID | Koop |
---|---|---|---|
aardappelpuree (per halve kg) | € 5,70 per bakje | ||
aardappelgratin (per halve kg) | 6,35 per stuk | ||
verse kroketten (per 10) | 3,50 € / 10 stuks | ||
waaier van seizoensgroenten (geschikt voor 2 personen) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/1 | 9,95€ / bakje | ||
Mix van appeltjes, peertjes en veenbessen (geschikt voor 2 personen) - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/1 | 9,10 € / bakje | ||
Preipuree (per halve kg) | € 6,35 per bakje |
Bereidingstips:
- De vispannetjes plaatst u zonder afdekfolie, in een voorverwarmde oven van 180°C, en dit gedurende ongerveer 30 minuten.
- Het vlees (kalkoen van de chef, varkenshaasje in champignonsaus, hertenfilet in grandveneursaus) is geserveerd in bakjes die zowel geschikt zijn voor de microgolf als voor de (warmelucht)oven.
Opwarmen in de (warmelucht)oven: (bij voorkeur)
Verwijder het deksel vervang dit door aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 180°C. Plaats de schotels een 35 à 40 minuten in de warme oven.
Opwarmen in de microgolf:
Verwijder het deksel en vervang dit door een geschikte folie.
Verwarm gedurende een negen à tien minuten op 750 watt. Plaats niet meer dan één schotel tegelijkertijd in de microgolf. - Vol-au-vent, wildstoofpotje, … is gewoon in plastieken bakjes uitgeschept. Deze zijn niet geschikt voor de oven! U dien deze eerst in een eigen ovenschaal of kookpot over te scheppen.
- Voor de waaier van seizoensgroenten en de mix van appeltjes en peertjes volgt u dezelfde werkwijze dan voor het vlees (zie puntje 1)
- Aardappelpuree en aardappelgratin mogen mee in de oven, met het vlees en de groenten. U dient deze niet af te dekken.
- Voor de kroketten verhit u het frietvet tot ongeveer 170°C. Bak de kroketten goudbruin. Leg niet te veel kroketten tegelijkertijd in het mandje, want dan daalt de temperatuur van de olie te sterk, waardoor de kroketten minder krokant gebakken worden en eventueel ook kunnen openspringen.
BELANGRIJK: mocht u uw oven volledig vullen en u merkt dat de temperatuur sterk terugvalt, dan moet u minstens 5min optellen bij de opgegeven tijden!
Desserten:
Naam | Prijs | HOEVEELHEID | Koop |
---|---|---|---|
"Moulin Rouge" - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot 19/1 | 7,75 € / stuk | ||
Mascarponemousse met karamel en framboos - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/1 | 5,75 € / stuk | ||
Duo van chocomousse - enkel verkrijgbaar van 20/12 tot en met 19/1 | 4,95 € / stuk |
Bereidingstips:
De desserten zijn reeds volledig afgewerkt. Enkel koel te bewaren tot je ze wil opeten. Hier heb je geen extra werk meer aan.