Aan tafel

Zoete aardappelpuree met gewokte kippenreepjes

Twee van mijn favoriete herfstsmaken (zoete aardappel en prei), gecombineerd in één gerecht: dat moet wel een smaakbommetje worden!

Ingrediënten 

  • 500 g kippenreepjes voor de wok
  • 2 rode uien
  • 4 dikke stengels stoofprei
  • 1 kg zoete aardappel
  • sublimix kippenbouillon
  • klontje goeie gezouten boter
  • zout, nootmuskaat
  • olijfolie
Aan tafel !

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en kook ze gaar in zout water. (Dit doe je op dezelfde manier als je gewone aardappelen kookt.
  2. Snipper de uien.
  3. Maak de prei schoon en snijd deze op reepjes.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in de wokpan en roerbak de kippenreepjes tot ze goudbruin zijn.
  5. Haal de kippenreepjes uit de pan en roerbak de ui en de prei.
  6. Overstrooi met een lepeltje kippenbouillon, zodat je groente wat smaak krijgen.
  7. Meng er de kippenreepjes terug onder.
  8. Giet de zoete aardappelen af, als ze gaar gekookt zijn.
  9. Pureer de aardappelen en werk af met muskaatnoot en een klontje boter.

Smakelijk!

NaamPrijsHoeveelheidKoophf:categories
kippenreepjes voor de wok (per 100g)14,75 € / kgper 100g
kip-gevogelte vlees-om-te-bakken
rode ajuin - netje (1 kg)01,65 € / kg± 1,65€ per netje
groenten-en-fruit
gezouten boter2,95€ per stuk± 2,95€ per stuk
zuivel varia
sublimix kippenbouillon12,00€ / stuk± 12,00€ per stuk
andere varia
olio bio olijfolie 250ml7,50€ / stuk± 7,50€ per stuk
andere varia
zoete aardappelen (per 100g)03,80 € / kg± 0,40€ per 100g
groenten-en-fruit
prei02,35€ / stuk± 2,35€ per stuk
groenten-en-fruit