Tips & tricks
Kaasschotels; onze specialiteit!
Met onze kaasschotels scoor je altijd! Bij een kaasschotel hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Vele mensen opteren voor een glaasje rode wijn; maar ook witte wijnen matchen perfect bij een kaasplank.
Wij hebben het geluk sinds dit jaar te kunnen samenwerken met een exclusief Belgisch wijnplatform. Wij geven u dan ook zeer graag enkele wijnsuggesties, om uw kaasschotel mee te vervolmaken. (Klik op de vet gedrukte wijnen om deze rechtstreeks ons wijnplatform te bestellen. Maak nu nog jouw account aan en laat deze exclusieve wijnen bij ons de slagerij leveren of gewoon gemakkelijk, rechtstreeks bij jou thuis!)
Ons voorstel:
Degusteer uw kaasschotel in verschillende gangen.
Serveer bij elke gang een ander drankje en geef een beetje uitleg bij de kazen.
Met deze tips en info, maak jij van een kaasschotel een echt FEESTJE!
Fase 1:
Brie père supérieure; deze bekende licht romige Franse kaas smaakt door volgens rijping, maar wordt nooit te scherp van smaak.
Damse rozemarijnbrie (LEKKER VAN BIJ ONS);de kaas heeft een romige en verfijnde smaak en de pittige rozemarijnkorst maakt het helemaal af!
Petrella; een smeuïge combinatie van verse kaas, mascarpone, room en bieslook
Geitenkaas Boul’biquette; deze verse geitenkaas van rauwe geitenmelk is heerlijk mild en zacht van smaak
Onze suggestie voor de wijnliefhebbers: Per Tutti Pinot Grigio, een fruitige witte wijn uit ons gamma van het Wijnhuis.
Fase 2:
Vieux pané caractère; dit is een zacht kaas met gewassen korst, met een verfijnde volle smaak
Morbier, de kaas met de grijze streep; een Franse half harde kaas uit de Jura, gemaakt van rauwe melk gescheiden door zijn kenmerkende aslaag. Het is een romige licht pikante enigszins zoete kaas.
Paterskaas père saintois; een Waalse halfharde kaas die nog steeds in de abdij wordt gemaakt volgens aloude traditie. De smaak is zacht
en smeuïg.
Onze suggestie voor de wijnliefhebbers: Vina Siete Tazas Elementa Reserve Chardonnay, een drogere witte wijn uit ons gamma van het Wijnhuis.
Fase 3:
Comté; een Franse kaas, afkomstig uit het Jura gebergte, fruitig van smaak.
Landana brandnetelkaas; smeuïge kaas van koeienmelk met brandnetel
Roche baron blauw; een blauwe kaas met een zwarte korst. De korst is gemaakt van as en je mag deze korst rustig opeten. Een zeer geschikte kaas om je kaasdegustatie mee af te sluiten, in combinatie met frambozenconfituur.
Onze suggestie voor de wijnliefhebbers: Claroscuro Marietta – Bodega de Arte Malbec een robijnrode wijn uit ons gamma van het Wijnhuis
Naam | Prijs | Koop |
---|---|---|
kaasschotel | 17,75 € / persoon |
Lekker brood maakt je kaasschotel helemaal af!
Maak je keuze uit onze suggesties: