Aan tafel

lekkere malse varkenswangetjes

Het is herfst … de bladeren vallen, de temperaturen dalen en af en toe worden we getrakteerd op een fikse regenbui. Zonnige barbecuetjes op het terras maken plaats voor ander lekkers! Niets zo herfstig als heerlijk dampende stoofschotels: laat je huis hemels geuren en verleid jan & alleman met deze lekkere varkenswangen!

Ingrediënten (hier kan je tweemaal met 4 personen van eten)

 • 1,5 kg varkenswangen
 • 500 g ajuin
 • 1 courgette
 • 6 wortels
 • 4 tomaten
 • 400 ml rode wijn
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 20 g groentenbouillon van sublimix
 • maïzena
Aan tafel !

Bereidingswijze

 1. Haal de varkenswangen eerst al even uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Zo kunnen ze langzaam “acclimatiseren”. Dit komt de smaak van het eindresultaat ten goede!
 2. Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
 3. Maak ook de wortelen schoon en snij ze op kleine brunoise blokjes.
 4. Was de courgette (de schil mag er aan blijven); snij de courgette overlangs in vier en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine brunoise blokjes.
 5. Was ook de tomaten en snij deze eveneens in blokjes. (Het sap van je gewoon op, dat mag straks mee de saus extra smaak geven.
 6. Stoof de ui aan in een grote kookpot. Wanneer de ui wat glazig wordt, voeg je de tomatenpuree toe. Bak ui en tomaten goed aan, onder voortdurend roeren. (Tomatenpuree kan je best goed laten aanbakken: dit zorgt voor een zoeter nasmaak.) Overstrooi met een soeplepel maïzena (of bloem). Blus met de rode wijn en laat de alcohol eruit koken.
 7. Ondertussen bak je de varkenswangen aan in een braadpan. Kruid ze goed met peper en zout. Wanneer de wangetjes langs beide zijden goudbruin gebakken zijn, mag je ze in het uimengsel leggen.
 8. Bak in dezelfde pan de wortel- en courgetteblokjes even aan. Blus met een zeer klein beetje water (let hiermee op, je hebt heel snel veel te veel saus) Voeg de groenten toe aan je stoofschotel.
 9. Voeg tot slot nog de tomatenblokjes en 20g groentenbouillon toe.
 10. Laat ongeveer 1.5 uur sudderen op een zacht vuurtje.

Deze varkenswangetjes serveer je met frietjes en een slaatje, ze smaken ook heerlijk bij rijst of bij een aardappeltje met nog wat extra worteltjes.

Smakelijk!

NaamPrijsHoeveelheidKoophf:categories
varkenswangen (per 250g)14,95 € / kgper 250g
varken vlees-om-te-bakken
ajuin - netje (1 kg)01,00 € / stuk± 1,00€ per netje
groenten-en-fruit
courgette (per stuk)00,90 € / stuk± 0,90€ per stuk
groenten-en-fruit
Belgische tomaat (per 50g)01,95 € / kgper 50g
groenten-en-fruit
wortelen (per stuk)01,45 € / kg± 0,15€ per stuk
groenten-en-fruit
rode wijn (per fles)06,20 € / stuk± 6,20€ per fles
dranken varia
sublimix groentebouillon10,00€ / stuk± 10,00€ per stuk
andere varia