Aan tafel

Chipolataworstjes, maar dan anders

Eet je graag worstjes, maar ben je een beetje uitgekeken op de gekookte aardappel, de bloemkool en de witte saus die je daar meestal bij serveert? Zo kan het ook!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 rolletjes chipolataworst
  • 8 charlotte aardappelen
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • 4 wortels en 1 courgette
  • 1 koffielepel sublimix kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel wat verse bieslook
Aan tafel !

Bereidingswijze

  1. Haal de chipolataworstjes eerst al uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Zo voorkom je dat ze gaan barsten.
  2. Schil de aardappelen en snij ze op kleine blokjes.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan op een middelmatig vuur en bak hierin de worstje bruin. Snij ze in kleine stukjes (zoals je ziet op de foto) en roerbak nog even.
  4. Terwijl de worstjes zachtjes bruin worden, snipper je de ui en de knoflook en maak je de groenten schoon en snij je deze in kleine stukjes. (Als je niet zo handig of snel bent met het snijden van groenten, doe je dit beter vooraf. Zo vermijd je stress! Je kan natuurlijk ook een pakje kant-en-klare wokgroenten gebruiken 😊) Hou de verschillende groenten apart. Ze hebben elk een eigen gaartijd en worden één voor één aan het gerecht toegevoegd.
  5. Wanneer de worstjes mooi bruin gebakken zijn, haal je ze uit de pan.
  6. In hetzelfde braadvocht bak je nu de rauwe aardappelblokjes aan. Kruid de blokjes met peper en zout.
  7. Voeg al roerend de groenten toe. Begin met de ui en de knoflook. Daarna de wortelen en de paprika’s en tot slot de blokjes courgette.
  8. Overstrooi met een koffielepel bouillon en voeg een kleine half glaasje water toe. Zet het deksel op de pan en laat een tiental minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Voeg na die tien minuutjes de worstjes weer toe en laat nog even sudderen.
  9. Haal het deksel weg en laat het overtollige vocht verdampen.
  10. Roer, kruid eventueel nog bij met peper en zout. Als je iets van verse kruiden in huis hebt, kan je je gerecht hiermee afwerken.

Smakelijk!

NaamPrijsHoeveelheidKoophf:categories
chipolata (per stuk)13,75 € / kg± 4,15€ per stuk
gehakt-en-worsten vlees-om-te-bakken
gluten- en lactosevrije chipolata’s (per stuk)14,00 € / kg± 4,20€ per stuk
gehakt-en-worsten vlees-om-te-bakken
kippenchipolata (per stuk)13,75 € / kg± 4,15€ per stuk
gehakt-en-worsten vlees-om-te-bakken
aardappelen - charlotte (2,5 kg)03,50 € / stuk±3,50€ per 2,5kg
groenten-en-fruit
ajuin - netje (1 kg)01,00 € / stuk± 1,00€ per netje
groenten-en-fruit
courgette (per stuk)00,90 € / stuk± 0,90€ per stuk
groenten-en-fruit
rode paprika (per stuk)04,50 € / kgper stuk
groenten-en-fruit
gele paprika (per stuk)04,50 € / kgper stuk
groenten-en-fruit
groene paprika (per stuk)04,50 € / kgper stuk
groenten-en-fruit
wortelen (per stuk)01,45 € / kg± 0,15€ per stuk
groenten-en-fruit